Haekplanter

Posted by

Leder du efter stedsegrønne haekplanter, lave hækplanter eller en farverig hækplante? Vi har et bredt udvalg af hækplanter i mange størrelser, såsom løvfældende hækplanter og stedsegrønne hækplanter.

Overvej en takshæk, nåletræshæk, bøgehæk eller en laurbærhæk. Løvfældende hække mister deres blade om vinteren. Bøgehækken er en stedsegrøn hæk, de visne brune blade forbliver på hækken om vinteren. 

Lavtvoksende, løvfældende hække

Lavtvoksende grønne løvfældende hækplanter er for eksempel vildrosen (Rosa pimpinellifolia) med smukke hvide blomster eller snebæren (Symphoricarpos albus), som producerer hvide eller lyserøde bær. En løvfældende blomstrende hæk er for eksempel Viburnum opulus med store hvide løgblomster.

Busken Ganzerik (Potentilla fruticosa) kan bestilles i næsten alle farver. Løvfældende hække, der bliver højere end 100 cm, er for eksempel Markahorn (Acer campestre) med smukke efterårsfarver.

Den løvfældende avnbøg (Carpinus betulus) danner en flot hæk hurtigere end bøgehækken (Fagus sylvatica). Tjørnen (Crataegus monogyna) blomstrer med hvide blomster og har torne.

Lavtvoksende, tætte hække

Kunne du tænke dig en tæt hæk, der ikke må være højere end 100 cm? Så er bøgehækken (Fagus sylvatica), buksbomhækken, takshækken eller berberisen (Berberis thunbergii) med torne og lysegule blomster og senere røde bær en mulighed.

De stedsegrønne hække forbliver grønne om vinteren, så du stadig har farve i din have om vinteren. En vild løs hæk er bambus (Fargesia murieliae). Dette er en bambusart, der ikke formerer sig og kan stå godt i skyggen. Mispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’) har slående røde unge skud, og blomsterne er hvide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *