Laurbærkirsebær

Posted by

Kirsebærbladets blad er stort og skinnende, og du kan ikke bruge det i retter (i modsætning til bladet med ægte laurbærblad).

Familien med laurbærkirsebær er den portugisiske laurbær (Prunus lusitanica angustifolia). Denne har et noget smallere blad og er mere dekorativ. Den vokser også lidt mere kompakt, så du skal beskære den lidt sjældnere. Du kan også bruge denne kirsebærlaurbær som en skillevæg.

Begge typer prunus vokser i den åbne jord og kan vokse næsten hvor som helst. Også på dårlig og tør jord. Du behøver ikke befrugte dem, medmindre løvet bliver meget gult.

Laurus nobilis er den ægte laurbær. Det matte blad kan bruges som krydderi i opvasken. Du kan også straks se forskellen mellem bladene. Laurbærbladet er urteagtigt. Når du gnider det, frigøres duftene (det indeholder æterisk olie).

Laurel er ikke hård

Laurbæren er ikke en helt hårdfør beholderplante. Det er en temmelig dyr plante, som du vil være forsigtig med! I tilfælde af let frost er det tilstrækkeligt at dække planten. Du vil bringe det ind fra 8 grader frost. Ellers fryser bladet og bagagerummet. Denne middelhavsplante kan derfor ikke stå i jorden. Det er overflødigt at sige, at du heller ikke kan bruge det som et grænsehegn.

Bay Laurel vokser ikke så hurtigt. Planten har brug for meget ernæring: flydende gødning, organisk gødning, kompost eller gødningspiller. Brug ikke gødning: så skyder den for højt, og den forbliver ikke grøn. Jeg startede selv for 25 år siden ved at dyrke to stiklinger til sfæriske træer. Se, hvor smukke og robuste de allerede er blevet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *